Paris: Boligejerne fravælger Airbnb til fordel for møbleret udlejning – hvorfor?

I løbet af 2018 begyndte møbleret udlejning i Paris igen at blive populær – på bekostning af udlejning via Airbnb. Hvorfor har de parisiske boligejere ændret adfærd? Her er 3 grunde til den stigende popularitet af møbleret udlejning!

Château de Charmant
Château de Charmant : Møbleret udlejning af hele eller dele af slottet efter aftale ! ………………. Kun 2 timer med TGV-tog fra Paris.
Stigende kontrol med Airbnb-udlejning

Siden 2017 er reglerne blevet yderligere strammet i Paris for de boligejere, der ønsker at udleje deres lejlighed via Airbnb. Ejerne skal fremover udfylde en online erklæring til rådhuset i Paris for at få et registreringsnummer, der herefter obligatorisk skal anføres i annoncerne. Dette giver skattemyndighederne mulighed for meget hurtigt at få overblik over, hvem der lejer hvad og hvor mange dage årligt.

For lige at genopfriske reglerne, så har en ejer kun ret til at udleje sin hovedbolig via Airbnb i 120 dage årligt. Ved udlejning herudover skal ejeren anmelde sin bolig som feriebolig og indhente tilladelse til udlejning som møbleret feriebolig, hvilket kan være yderst omstændeligt.

Dette tilskynder adskillige ejere til at vælge møbleret udlejning (location meublée). Dertil kommer, at Airbnb har planer om at give adgang til sine registre til skattemyndighederne og automatisk at blokere de annoncer, der overstiger 120 årlige udlejningsdage.

Ulemper ved korttidsudlejning

Mange ejere, der i den forgangne tid har udlejet via Airbnb, er ligeledes blevet opmærksomme på de problemer, som korttidsudlejning giver. Med ikke altid respektfulde lejeres kommen og gåen bliver forholdet til naboer og ejerforening anspændt. Hertil kommer, at jo oftere lejerne skiftes ud, jo hurtigere nedslides lejlighed, inventar og udstyr.

Det, man tjener ekstra ved en højere lejetarif pr. nat via Airbnb, går i sidste ende til dækning af rengørings-, vedligeholdelses- og reparationsomkostninger. Hvis man hertil lægger den stigende risiko for at blive kontrolleret af myndighederne fra rådhuset i Paris og at skulle betale en bøde – for ikke at tale om risikoen for skattesmæk, så bliver langfristet udlejning pludselig attraktiv igen.

Hertil kommer, at man ifølge en undersøgelse foretaget af analysefirmaet Asterès, der tager udgangspunkt i taloplysninger fra Airbnb, gennemsnitligt skal leje sin parisiske lejlighed ud i 126 dage årligt, for at det bliver mere rentabelt end langtidsudlejning på årsbasis, hvilket overstiger den lovlige udlejningsvarighed på 120 dage årligt!

Skattefordele ved LMNP-udlejningsordningen :
Møbleret udlejning for ikke professionel udlejer

En tredje grund til, at mange ejere vælger at gå over til møbleret langtidsudlejning (location meublée classique) frem for udlejning via Airbnb, er den franske udlejningsordning, LMNP, møbleret udlejning for ikke professionel udlejer. Det er nemt og risikofrit: lejlighederne er allerede fuldt møbleret i forvejen, og udlejningsordningen giver ejeren en relativ fleksibilitet med lejekontrakter, der indgås for blot et år ad gangen.

Frem for alt er det skattefordelen ved LMNP-udlejning, der er interessant for ejeren. Hvis ejeren er underlagt den såkaldte mikro-BIC-ordning (régime micro-BIC), ordningen for indkomst fra industri- og handelsvirksomhed (BIC), er halvdelen af lejeindtægten skattefri. Såfremt ejeren vælger den såkaldte réel-ordning (régime réel), kan samtlige faktiske udgifter (lånerenter, afgifter, reparationer, administrationsudgifter, forsikringer) fratrækkes lejeindtægten, hvortil kommer afskrivning på lejligheden, vedligeholdelsesarbejder og inventar.

Effekten af LMNP-udlejning er således, at møbleret udlejning er mere rentabel end umøbleret udlejning (location nue).

LMNP-udlejning gælder ikke kun for møbleret langtidsudlejning, men også for møbleret korttidsudlejning (location meublée saisonnière) til turister, som ligeledes er blevet rigtig populær i de senere år.

Reglerne for møbleret langtidsudlejning er dog lidt anderledes end for møbleret korttidsudlejning. Desuden skal man være opmærksom på, at reglerne er forskellige, afhængigt af om det drejer sig om ejerens hoved- eller feriebolig!

Dette bliver temaet for en kommende artikel fra DK-France.

_____________________

LÆS MERE
Slotsferieboliger: forskellige ejerkoncepter – fordele og forskelle: dk-france.dk/slotsferieboliger-forskellige-ejerkoncepter-fordele-forskelle/

_____________________

KILDER
Indlæg og oversættelse v/Liselotte Kruse, DK-France, inspireret af følgende artikler:

”Paris: les propriétaires Airbnb se tournent vers la location meublée” udgivet af Gestion locative avec Actibail den 31/05/2018, opdateret den 04/06/2018 – lepetitjournal.com/paris-les-proprietaires-airbnb-se-tournent-vers-la-location-meublee-232031
[set 07 -08-2018]

www.fnaim.fr/3363-location-meublee-quels-avantages.htm
[set 07 -08-2018]

www.notaires.fr/fr/immobilier-fiscalit%C3%A9/location/la-location-meubl%C3%A9e-touristique
[set 07 -08-2018]

www.village-justice.com/articles/reglementation-location-meublee-saisonniere,28518.html
[set 07 -08-2018]

 

_____________________

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.