Vinsprogkursus


Vinsprog- og vinsmagningskursus: Lær at sætte ord på vin!
Frankrig er som bekendt et af de store vinlande i verden, elsket af mange danskere og kendt fx for sine fine (og ofte dyre!) Châteaux fra Bordeaux og Crus fra Bourgogne. Men hvordan smager man  på vin? Hvilke ord kan man knytte til den?

Til  kursus vil Patrick Leroyer – i samarbejde med vinfirmaet Claude Chichon BIO vin – tage et par smagsprøver med og give dig en kort indføring i vinsmagningens teknik og anvendelsen af det specielle ordforråd, der knyttes til vin med henblik på at formulere professionelle vurderinger. Vi serverer som regel 4 forskellige vine med 10 cl pr. glas.

Sådan foregår det
Der bliver nedsat en række smagspaneler, hvori du sammen med de øvrige smagsdommere i dit panel diskuterer vinen og giver den karakter. Til sidst bliver alle bedømmelser gennemgået.

I forbindelse med smagningen beretter Patrick Leroyer også om et spændende vinordbog i samarbejde mellem Aarhus Universitet, Université de Bourgogne og den franske vinindustri i Bourgogne.

Ordbogen kaster lys over fransk erhvervs- og kommunikationskultur og kan subsidiært give inspiration til, hvordan din virksomhed ud fra kundevenlighedsprincippet kan opbygge sin egen business-ordbog og profilere sin faglige ekspertise internationalt.

Guide til vinsmagningsteknik og vinsmagningssprog
På kurset får du udleveret en Guide til vinsmagningsteknik og vinsmagningssprog, og med udgangspunkt i udvalgte franske økologiske vine får du en indføring i den teknik og det sprog, de professionelle ønologer bruger til bedømmelse af vin, så du bliver en bedre vinkender!

Praktiske oplysninger

Instruktør
Patrick Leroyer er ph.d., lektor i fransk virksomhedskommunikation på Aarhus Universitet, Institut for Kommunikation og Kultur, indfødt franskmand, forsker i ordbogsvidenskab,  medindehaver af virksomheden DK-France, Skanderborg

Tid, sted, antal deltagere
TID: Efter aftale eller på invitation (private)
VARIGHED: 3 timer, fx gå-hjemarrangement 16-19, aftenarrangement 18-21
STED: Efter aftale
ANTAL: Min. deltagerantal: 15; maks. deltagerantal afhænger af stedet

Pris pr. deltager
VIRKSOMHEDER: DKK 200,- + moms
PRIVATE: DKK 250,-

Prisen dækker selve kurset samt udgifter til vine og afsluttende let traktement (buffet, tapas)

Kurset arrangeres efter aftale eller på invitation.
Program udarbejdes til det aktuelle kursusarrangement.
Deltagerne får udleveret vinsmagningsskemaer samt Guide til professionel vinsmagningsteknik og vinsmagningssprog.

Kontakt og forhør dig nærmere via kontaktformularen nedenfor.


Download kursusfolder

Hent vores kursusfoldere om vinsmagningsteknik og -sprog her:


Booking

Kontakt os for booking af vinsmagningskursus  – og skriv også gerne, hvis du har spørgsmål eller særlige ønsker:

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Emne/Bolignr. (du vil vide mere om)

  Din besked


  Stemningsfotos – tidligere vinsmagningskurser

  Hejmdal – Vinsmagningskurset 8. november 2019, konference ved Patrick, 17 deltagere – der bl.a. sagde således om kurset:

  “Vinsmagningskurset har været meget berigende for os! Vi har lært en masse, og vi kunne meget godt lide jeres koncept, altså hele aftenen.  Blindsmagningen og et glas til at starte med, inden oplægget, er en meget god idé, og det er også hyggeligt og sjovt at starte på den måde.

  Mens man lytter til oplægget gør man sig klar til at bedømme den første vin, man har foran sig, og sætte ord på éns indtryk og smagsoplevelsen. En rigtig god og smagfuld start! Vinen var også fremragende 🙂.

  Partrick er meget motiverende i sin præsentation af kurset og i sin væremåde,  og desuden motiverende og positiv under deltagernes vurdering, venlig, sjov og klar til at høre alle 🙂. Desuden var det meget godt og hyggeligt at kunne tale med ham/jer om vinene og vores smagsoplevelser, vores indtryk. Alle kommentarer blev værdsatte samt alle vores forsøg på at sætte ord på smagningen/vurderingen. Det er faktisk virkelig svært, selvom man kender få vine.

  Under kurset føler man, at man lærer noget, også selvom man ved, at man har meget at lære 🙂. Det er jo en proces.

  Claude Chichon har valgt rigtig gode vine denne aften (og rødvinen var en klasse for sig!), og ligesom Patrick er han i stand til at få alle til at føle sig velkommen og afslappet. Han er selv afslappet og er med til at gøre aftenen vellykket. Man får lyst til at opdage mange flere af de bio vine, der kommer fra Languedoc-Roussilon.

  Det var sjovt at høre de andre bordes kommentarer, og der var en rigtig hyggelig stemning hele aftenen igennem. Vi nød maden, og disse lette tapas er en dejlig måde at afslutte aftenen på.

  Stedet, Hejmdal, er et smuk sted at holde sådan et kursus på. Vi føltes os velkomne dér 🙂.” B+PF

  “Tak for et fint og meget underholdende vinsmagningsarrangement, som jo så tilmed også var lærerigt !” OQP

  Viby – Vinsmagningskurset 29. juni 2018 – ved Claude og Patrick
  Viby – På vinsmagningskurset den 29. juni 2018 deltog 15 vininteresserede.

  Kurset tog udgangspunkt i franske biologiske/økologiske vine. Ud over blindsmagning af hvidvin fra Roussillon, blev følgende vine præsenteret: Rosé 2016 naturel fra Manuel Jorel, Mani 2014 BIO, AOC Côtes du Roussillon Village Latour fra Jean-Louis Tribouley og Syrah 2013, IGP Côtes Catalanes, ligeledes fra Jean-Louis Tribouley.


  Franskkurser, fransk erhvervskommunikation, sydfranske ferieboliger