Hverdagsfransk – DELF

Officielt fransk diplom
Internationalt anerkendt

DELF er et internationalt anerkendt sprogcertifikat.

DELF Alment – Forberedelseskursus i HverdagsFransk
Hvis du gerne vil kunne begå dig i dagligdagen i Frankrig – eller blive bedre til udtrykke dig mundtligt og skriftligt, bedre til at forstå fransk og få indblik i fransk kultur og samfund, kan du vælge et kursus i hverdagsfransk – DELF Alment,  fra begynder- til mellemniveau.

På kurset forbereder du dig systematisk og målrettet gennem samtale, læsning, lytning og skrivning, du øger hurtigt dit ordforråd  – og får den franske selvtillid pudset grundigt af ved at afslutte forløbet med en officiel fransk eksamen – på det valgte DELF Alment niveau.

DELF Alment – HverdagsFransk på 4 niveauer
DK-France tilbyder forberedelseskurser til DELF Alment eksamen på 4 niveauer (DELF: Diplôme d’études en langue française):

A1—begynder: Du kan begå dig (+80 lekt.)
A2—let øvet: Du kan klare dig (+100 lekt.)
B1—øvet: Du kan formulere dig (+150 lekt.)
B2—rutineret: Du kan forhandle (+200 lekt)

OBS! DALF Alment – HverdagsFransk på 2 højniveauer
På opfordring tilbyder DK-France også forberedelseskurser til DALF Alment eksamen på 2 niveauer (DALF: Diplôme approfondi d’études en langue française):

C1—kompetent: Du kan klare de fleste situationer
C2—kyndig: Du kan klare dig som en indfødt

Bemærk dog, at eksamen i de 2 højniveauer i Danmark indtil videre kun kan tages hos Institut Français i København, der også udbyder forberedelse samt eksamen og diplom i de 4 DELF-niveauer.

Med DELF Alment A1, der er BASIS-niveauet, får du et grundlæggende kendskab til HverdagsFransk, og du vil kunne klare dig i de simple dagligdags situationer. Har du allerede et mere indgående kendskab til HverdagsFransk, et det måske DELF Alment B1 eller B2, der er dit startniveau.

DELF Alment – 4 fordele

 • du lærer målrettet og systematisk fransk til brug i hverdagen hos rutineret instruktør i fransk
 • du forbereder dig ved hjælp af de nyeste undervisningsmaterialer på markedet
 • du kan afslutte med en officiel eksamen, der udbydes af det franske undervisningsministerium
 • du får et internationalt anerkendt diplom på dine franskkompetencer, der er gyldigt på livstid

DELF Alment – Hvordan forbereder du dig?
Forberedelsen til de enkelte DELF Alment eksaminer foregår i lektioner, hvor 1 lektion svarer til 1 time. Din hjemmeforberedelse danner basis for lektionsgennemgangen med din DK-France instruktør.

Lektionsgennemgangen foregår typisk som dialog og afprøvning af færdigheder, der tematisk er tilpasset hverdagssituationer og sammenhænge i en frankofon verden.

Du træner systematisk alle relevante kompetencer og discipliner, der er nødvendige for at du kan begå dig i en frankofon hverdag, og du vil selv hurtigt kunne bygge videre på de opnåede færdigheder.

Forberedelsen kan fx tilrettelægges med 2 – 3 lektioner pr. uge i ca. 3 måneder. Efter et passede antal lektioner, fx +/-80 for DELF Alment A1, kan du således blive klar til at tage en fuldt opdateret eksamen i HverdagsFransk, DELF Alment, tilrettelagt specielt for udlændinge.

DELF Alment – Hvordan bedømmes du?
Ved hver eksamen bedømmes de opnåede kompetencer ud fra 4 discipliner, nemlig:

 • mundtlig forståelse (lytte)
 • skriftlig forståelse (læse)
 • skriftlig produktion (skrive)
 • mundtlig interaktion (samtale)

Diplomuddannelserne bedømmes ud fra den fælles europæiske referenceramme, Cadre européen commun de référence pour les langues (CECRL). Uddannelserne er internationalt anerkendte og udbydes i mere end 170 lande.

DELF Alment – Fransk diplom i HverdagsFransk
Diplomet — diplôme d’étude en langue française, option générale, DELF Alment – hører ind under rækken af officielle, kompetencegivende eksaminer for udlændinge (ikke for franske statsborgere), som udbydes af det franske undervisningsministerium.

Praktiske oplysninger – Tilmelding

Undervisningen er tilrettelagt som individuelle forløb med 1 deltager, eller maks. 2 deltagere.

Pris
Prisen er DKK 550,-/time pr. deltager. Dertil udgifter til materiale efter aftale. Kursusprisen er ekskl. moms for privatpersoner.

Kursussted
Kurset afholdes i DK-France’ lokaler, Det Blå Palæ, Østergade 3, 2-1, 8660 Skanderborg – eller online (kun én deltager) via Skype, Zoom eller Teams.

Instruktør
DK-France ved Liselotte Kruse
Cand. interpret., translatør og tolk i fransk
Ekstern lektor i fransk ved Århus Universitet

Tilmelding – Nærmere oplysninger

Kontakt os for flere detaljer – få testet dit startniveau og få en plan for dit forløb ved tilmelding:

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Emne/Bolignr. (du vil vide mere om)

  Din besked

  Franskkurser, fransk erhvervskommunikation, sydfranske ferieboliger