Nîmes: Romernes Rom i Provence

Er man fan af Frankrig, glad for gamle sten og spændende historie, er Nîmes en by, man bør besøge. Byen promoverer sig i høj grad på sine tre hovedattraktioner: Les Arènes, fra det 1. årh. e.kr., et af de bedst bevarede amfiteatre fra romertiden og ramme om koncerter og arrangementer året rundt, La Maison Carrée, fra det 1. årh. f.kr., efter sigende det mest velbevarede romerske tempel i verden, og endelig La Tour Magne, det største tårn i byens ringmur og forsvarsværker fra år 15 f.kr., hvorfra der er storslået udsigt over byen og landskabet, ja faktisk helt til Le Mont Ventoux og til Middelhavet (i klart vejr).

Maden

Skal man spise godt, uden at det bliver ekstravagant, kan restauranten Le P’tit Nîmois på Place du Marché anbefales. Vil man tættere på himlen og nyde en fremragende og charmerende udsigt over byen, er restauranten Le Ciel de Nîmes på toppen af kunstmuseet Le Carré d’Art anbefalelsesværdig og overkommelig. Ønskes en mere intim og traditionel middelhavsatmosfære, kan det anbefales at vælge gårdrestauranten Le Carré d’Art. Endelig, hvis man er til italiensk med fransk hygge i højmoderne omgivelser, så prøv restauranten Piazzetta, der ligger ved domkirken, hævet over Place du Chapitre, pladsen med de karakteristiske kaskader.

les jardins de la fontaine - nimes

Oasen

Har man brug for at slappe af i en fredfyldt oase midt i storbyen, i smukke, skyggefulde omgivelser med typisk middelhavsbevoksning, med en bog eller en picnickurv på en varm sommerdag, er et besøg i Les Jardins de la Fontaine et must. Rundt på de mange stier kan man få sig et hvil i sol eller skygge med panoramaudsigt.

le musee de la romanite - nimes

Nemausus i dag
Nîmes er en by i rivende udvikling, der mere
end nogensinde tidligere vokser med respekt
for fortidens arv, samtidig med at æstetik, kvalitet, og originalitet dyrkes i nybyggeriet, byforskønnede haveanlæg og i bevarelsen af
gamle monumenter. Et futuristisk bevis herpå
er Le Musée de la Romanité, der åbner i 2017.

Jeg bor der selv!

Kan man have feriebolig i Nîmes som dansker? Det kan man. Jeg bor der selv. Det er enkelt at komme dertil med TGV fra Paris,  Montpellier eller Marseille. Det er let at komme omkring til seværdigheder, havet eller naturen i det hele taget, også uden bil! Nîmes er værd at overveje, hvis man kigger efter en feriebolig i en dynamisk storby med landsbycharme.

le carre saint remy - nimes

Le Carré Saint-Rémy – et moderne boligeksempel

Fx kan man i dag, tæt på mit eget byhus, få en toværelses lejlighed på 40 m2 og 7 m2 terrasse i det nu færdigbyggede Le Carré Saint-Rémy på Rue Saint-Rémy, der er den rolige, hypede adresse i centrum af Nîmes, 5 minutters gang fra Les Arènes. I fransk forstand er der her tale om lejlighedsbyggeri, der forener æstetik og funktionalitet i moderne, luftig arkitektur, som integreres perfekt i det urbane landskab af ældre etagebyggeri og smalle gader. Prisen – der bl.a. indeholder fællesfaciliteter som pool, elevator, kælderrum og parkering – udgør € 132.000.

Vil du høre om andre spændende boliger i Nîmes ? Så skriv til dk-france@dk-france.dk.