Nîmes: Nu lysner det på boligmarkedet

Nîmes, den magelige romerby, der ligger trygt beskyttet mellem Cevennerne og Middelhavet, tilbyder attraktive boligpriser, særligt i den vestlige del af byen, hvor der er tale om en sand himmelflugt. Boligmarkedet i Nîmes er i bedring.

”Situationen var bekymrende i 2015, men nu er der igen gang i markedet. Et svagt prisfald, kombineret med et rentefald gennem halvandet år, gør det atter attraktivt at købe bolig i Gard-departementet”, vurderer Karin Tourdiat, fra ejendomsmæglerfirmaet Tourdiat Immobilier.

Les Arènes de Nîmes
Billedet: Les Arènes 2017 – KILDE: DK-France

Nîmes’ store fortrin

Nîmes har nu afsluttet en længerevarende byfornyelse: Renovering af pladser og facader helt ind i hjertet af den gamle bydel, ombygning og modernisering af midtbyens markedshal og butikscenter, anlæggelse af trambus og reducering af biltrafik i midtbyen, opførelse af det prestigefulde museum, le Musée de la Romanité, som hylder den romerske fortid og genspejler les Arènes, byens velbevarede romerske amfiteater, … alt sammen med adgang for mennesker med reduceret mobilitet. Frankrigs Rom er ved at genfinde velmagtstidens glans, hvilket gør byen til en værdig kandidat og ansøgning om optagelse på Unesco’s fornemme verdensarvliste realistisk!

Le Musée de la romanité
Billedet: Le Musée de la romanité, v/arkitekt Elizabeth Deportzamparc – KILDE: http://www.elizabethdeportzamparc.com/en/project/musee-de-la-romanite

Nîmes’ overskuelige størrelse tiltrækker familier, og den sociale forskellighed er garant for mangfoldigheden: ”Vi er så heldige at have en kosmopolitisk by: en stor arbejderklasse, hvis månedsløn ligger på mellem EUR 1.200-1.300 og selvstændige i liberale erhverv, der tjener 3-4 gange mere”, bemærker Dorian Vilhet, fra ejendomsmæglerfirmaet Agence du Midi.

Udlejningsmarkedet i Nîmes

Nîmes’ fortrin er med til at gøre udlejningsmarkedet attraktivt, og de fornuftige priser tiltrækker investorerne: ”De investerer i 1-, 2- eller 3-værelses lejligheder med udsigt til en rentabilitet på 5-6% af beløb på EUR 50.000-100.000”, fastslår Dorian Vilhet. Lejlighederne udlejes til gennemsnitligt EUR 9-10 pr. m2. Man skal regne med EUR 450-500 for en 2-værelses lejlighed og fra EUR 550-650 for en 3-værelses lejlighed. Udbuddet er lidt mere begrænset for villaer, hvor den gennemsnitlige leje ligger på EUR 1.000-1.200. ”De aktive på arbejdsmarkedet, som netop har handlet bolig, og som har en større købekraft, vælger den nordvestlige del af byen. Her finder man luksusvillaer til EUR 1.500-1.800 pr. måned”, forklarer Karin Tourdiat.

Ejermarkedet i Nîmes – Byhuse

Den sydlige del af Nîmes har udviklet sig betydeligt og tiltrækker unge såvel som seniorer. ”Vi er her tæt på store indkøbscentre som Ville Active og 10 minutters gang fra centrum. Man kommer også hurtigt fra ringvejen til indfaldsvejene, og derudover ligger banegården ganske tæt på,” konstaterer Dorian Vilhet.

Hovedproduktet er her det lille byhus i 2 plan fra 40’erne eller 50’erne med en lille have. Pris? ”Omkring EUR 160.000, når huset kræver en hel del renoveringsarbejde, og op til EUR 250.000, når huset er korrekt renoveret, når vi taler boliger i to plan på op til 110 m2 med indrettet stueetage”, præciserer Dorian Vilhet. Hvis man ønsker et strejf af landlighed, må man etablere sig i den første ring af forstæder. Priserne ligger i så fald på EUR 300.000-400.000 for en villa på 110-120 m2 med en grund på 1.000 m2.

Ejermarkedet i Nîmes – Bakkerne

De populære og velrenommerede kvarterer i den nordvestlige del af Nîmes, som Fontaine, Tour Magne og Révolution, tilbyder smukke byhuse og meget flotte lejligheder til EUR 600.000-800.000. ”Området omkring Jean Jaurès boulevarden er interessant, lige fra starten af parkanlægget les Jardins de la Fontaine til Hemingway-gymnasiet. Placeringen tæt på centrum, indkøbsmuligheder og trambus betyder, at det ikke er nødvendigt at bruge bil, og det er en fordel, for det er blevet vanskeligt at parkere”, bemærker Guillaume Bastid, fra firmaet Cabinet Bastid Immobilier.

Ønsker man mere ro og fred og en større grund, må man op i bakkerne: Cigale, Montaury, Nord, Ouest eller ind i Gazelle-kvarteret, som oplever kraftige prisstigninger – og en lovende fremtid. I 2015 begyndte de høje indkomster og store investeringer at vende tilbage, så nybyggede eller herskabelige luksuslejligheder handles nu til EUR 400.000-600.000.

Ønsker man at investere i lejeboliger, anbefaler vi uddannelses- og universitetsområderne. Disse områder, som udgør en cirkelbue, der starter fra Carémeau-hospitalet i vest, videre gennem Croix-de-Fer-kvarteret og vejen til Uzès, og slutter i øst ved Hoche-universitetsområdet, er under gennemgribende ombygning og spås en lovende fremtid, konkluderer Guillaume Bastid.

Kort over Nîmes
Billedet: Kort over Nîmes (- klik/hent stor udgave på http://www.mappery.com/map-of/Nimes-Map) – KILDE: https://fr.mappy.com/plan/30000-nimes

————

KILDE: Indlæg v/DK-France, oversat fra og inspireret af artiklen Nîmes: une réelle embellie sur le marché nîmois – af Julie Bordenave, udgivet 09.02.2017 via www.logic-immo.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.