I. Vælg din ejendomsmægler med omhu, når du skal sælge

Vaelg din maegler2

Det er ikke længere nogen hemmelighed: Når du betror din ejendom til en ejendomsmægler, er dit overordnede formål naturligvis at sælge den hurtigst muligt, men også bedst muligt. I dette indlæg får du nogle velovervejede råd om, hvordan du vælger din – eller dine – fremtidige ejendomsmæglere til salg af fransk ejendom.

En eller flere ejendomsmæglere?

Det er nok det første spørgsmål, du vil stille dig, når du som sælger skal indgå en formidlingsaftale (le mandat de vente) om salget af din ejendom. I Frankrig kan man nemlig ligesom i visse andre lande, fx USA, vælge at sælge sin ejendom enten gennem flere ejendomsmæglere, samtidig med at man selv tager aktivt del i salgsarbejdet, eller gennem en enkelt mægler, der får eneret til salget.

Mens ca. 70% i Frankrig vælger at sælge gennem flere ejendomsmæglere, vælger ca. 98% i USA at give en mægler eneret til salget. Mange tror umiddelbart, at flere mæglere automatisk giver større synlighed og øger chancen for hurtigt salg. Statistikken viser imidlertid, at dette ikke er tilfældet, nærmest tværtimod!

Læs hvorfor i mit kommende indlæg: II. Vælg din – eller dine – ejendomsmæglere med omhu, når du skal sælge.

Beliggenheden af din ejendom

For mange er dette sikkert ren logik, mens det for andre er knapt så indlysende. Men det er tilrådeligt at vælge en ejendomsmægler, der er beliggende tæt på den ejendom, du ønsker at sælge. Af den simple årsag, at den mægler, der får ansvaret for salget af din ejendom, så har et godt lokalkendskab og er bekendt med det prisniveau, der praktiseres i dit kvarter. Mægleren kan således afpasse salgsprisen på din ejendom.

Mæglerens professionelle tilgang

En god ejendomsmægler vil følge dig gennem hele salgsprocessen, fra underskrivelsen af formidlingsaftalen (le mandat de vente) til gennemførelsen af salget af den pågældende ejendom. For at gøre dette skal mægleren være lydhør og frem for alt have et indgående kendskab til sit fag og til sit område. Mægleren skal ligeledes informere dig om de forskellige bilag, der skal indhentes til brug i sagsmappen, og sikre, at alle bilagene er korrekte.

Nøglen til overblik: Feedback

Visse mæglere kan via et sælger-login give dig adgang til dit eget interaktive område på mæglerens hjemmeside. Dette er et uundværligt værktøj, hvis du vil have et godt overblik over, hvordan salget af din ejendom skrider frem. Du får blandt andet en sælgerrapport, som du som ejer af ejendommen til enhver tid kan konsultere på mæglerens hjemmeside. Af rapporten fremgår alle informationer vedrørende de tiltag, som mægleren har iværksat for at sælge din ejendom. Du kan således sikre dig, at mægleren gør sit arbejde rigtigt og aktivt søger efter potentielle købere.

Den gode iscenesættelse af din ejendom

Dette kan aldrig siges for tit: det betaler sig at vælge en kompetent ejendomsmægler, dvs. en mægler, der er i stand til at skabe effektiv kommunikation om din ejendom. Hvis du vil sælge din ejendom til den rette pris, skal du sikre dig, at ejendommen præsenterer sig så godt som overhovedet muligt. Derfor kan en flot præsentation i ejendomsmæglerens udstillingsvindue eller på en hjemmeside af høj kvalitet kun medvirke til at tiltrække potentielle køberes opmærksomhed. Derudover afspejler kvaliteten af mæglerens udstillingsvindue og hjemmeside også mæglerens ry og troværdighed.

Og når vi nu taler om ry og troværdighed, så tøv ikke med at forhøre dig i nabolaget om de ejendomsmæglere, som du overvejer at betro din ejendom til. På den måde bliver du advaret om dem, der ikke leverer den kvalitet i arbejdet, som de lover.

Spredningen af din annonce

Synlighed er ensbetydende med større chance for at nå din potentielle køber. Sørg derfor for, at din ejendomsmægler er i stand til at sprede din annonce til et stort antal boligportaler. Spørg din mægler om, hvordan han har tænkt sig at gøre reklame for din ejendom, dvs. om hans brug af udstillingsvinduer, boligannonceportaler, lokale boligblade osv. Nogle it-systemer til ejendomshandel indeholder et værktøj til multispredning af annoncer til franske bolighjemmesider og -portaler, som fx logic-immo.com. Du bør sikre dig, at din ejendomsmægler bruger et system med dette værktøj.

Må disse råd bidrage til en god salgsoplevelse!
————
KILDE: Oversættelse af artiklen “Choisir son agence immobilière pour vendre son bien”, af Nicolas Pottier, publiceret på blog.logic-immo.com
Suppleret med informationer fra følgende kilder: capital.fr, monfinancier.com, century21.fr

Eksempel på ejendomspræsentation i udstillingsvindue:

Vaelg maegler 3