Sådan får du succes med køb af en ældre bolig i Frankrig!

Nîmes - Place Montcalm - ældre og gammelt byggeriFoto: Nîmes – Place Montcalm – ældre og gammelt byggeri

Hvorfor købe en ældre bolig? Ældre og gamle boliger har charme, udvalget er uendeligt stort, du kan få næsten en hvilken som helst adresse, ofte i hjertet af byen. Med en ældre bolig får du fortidens charme, en atypisk indretning og den ”sjæl”, der skjuler sig i stuk, pejs og parket.

5 gode grunde til at gå efter en ældre bolig frem for at købe nyt

1. LAVERE KØBSPRIS! Dette er et tungtvejende argument, eftersom gennemsnitsprisen for en ældre bolig er 15-20 % lavere end for en ny bolig. Selvom renten er historisk lav, er det stadig lettere for fx førstegangskøbere at låne til finansiering af en lavere købesum. Derudover bør muligheden for nedslag i salgsprisen for en ældre bolig, der kræver renovering eller opfrisning, ikke undervurderes.

2. DIVERSITET! Ældre boligbyggeri er kendetegnet ved stor variation i byggestil og akitektur fra forskellige tidsperioder. Der kan både være tale om nyere ejendomme, såvel som ejendomme fra starten af forrige århundrede eller fra tidligere: 1970 … 1870 .. Man finder alle stilarter! Desuden finder man spændende ældre og gamle boliger overalt i Frankrig, og de har de bedste beliggenheder. Ældre boliger har selvsagt allerede slået rødder i de strategiske områder, der ligger tættest på alle byens aktiviteter. Med en ældre bolig får du den bedste beliggenhed, og kriterium nr. 1, når man køber fast ejendom, er og vil altid være ejendommens beliggenhed! På den måde har du indkøbsmuligheder, specialforretninger, restauranter, biografer, teatre, kort sagt allle disse aktiviteter, der giver liv, og som er så vigtige, lige ved hånden!

3. VÆRDIFORØGENDE RENOVERING! Sæt dig ind i lovgivningen for ældre boliger i Frankrig, det kan godt betale sig. Fx gør Duflot-loven, der pr. 1. januar 2013 afløste Scellier-loven, det muligt at bringe ældre udlejningboligers energimæssige og tekniske niveau i overensstemmelse med de normer og standarder, der kræves for udlejning, samtidig med at ejeren får et skattenedslag gennem 9 år. Renoveringsarbejdet skal udføres senest den 31. december i det andet år efter erhvervelsen. Duflot-loven kan udnyttes frem til 31. december 2016. Ejeren kan ligeledes udføre byggearbejder (udvidelse, renovering og opgradering til seneste normer og standarder) og få fordel af den lave momssats på 5,5%. Der ydes også forskellige former for støtte til vedligeholdelse af fredede eller bevaringsværdige boliger.

4. FLERE SLAGS LÅN. Orienter dig om dine muligheder for lån, når du køber en ældre bolig i Frankrig, for de forskellige lånetyper er skræddersyede ud fra forskellige formål og kan bl.a. afhænge af din boligs beliggenhed. Opfylder man bestemte betingelser, kan man fx i Paris få lån til boligkøb til 0% (Prêt Paris Logement 0%), mens der i Marseille udstedes check ved førstegangsboligkøb (chèque 1er logement).

5. OMGÅENDE INDFLYTNING. Når du køber en ældre bolig, kan du kan straks tage boligen i besiddelse, og du kan sammen med en entreprenør få fuldt overblik over eventuelle forbedringsprojekter; der kan sættes tal på det hele. Det samme gælder planlægningen af indretningen. Muligheden for at flytte ind ca. 3 måneder efter underskrivelse af købsaftale er en ikke uvæsentlig fordel i forhold til det at skulle vente på, at den købte bolig bliver bygget.

—-

KILDE: Oversat og inspireret af artikel af Anne Leurquin, udgivet i boligmagasinet Logic-Immo.com (specialudgave) af 14.04-05.05.2015: Réussir son achat immobilier – dans l’ancien; suppleret m/info fra http://www.duflot-loi.org/loi-duflot-ancien/