Sådan gør man sin feriebolig mere rentabel

FeriebolignytFoto: Marseille

Det at have en feriebolig er en temmelig bekostelig affære. Derfor kan det være en god idé at udleje ferieboligen – forudsat at man tager alle konsekvenser med i betragtning!

OMKOSTNINGSREDUKTION via udlejning

At eje en feriebolig er forbundet med ret store omkostninger. Bl.a. koster forsikringen for en feriebolig 10-20 % mere end for en helårsbolig, fordi de franske forsikringsselskaber vurderer, at de påtager sig større risiko ved at forsikre ferieboliger: fx risikoen for indbrud eller det faktum, at blot en lille skade, fx en utæthed, kan få omfattende konsekvenser. For nylig fik de franske kommuner tilladelse til at hæve beboelsesskatten (taxe d’habitation) på ferieboliger med 20 % i de udsatte områder. Derudover er vedligeholdelsesomkostningerne store, de udgør 4-6 % af ejendommens værdi, især hvis den er beliggende ved havet eller i bjergene. Alene af disse grunde trænger spørgsmålet om rentabilisering af ejendommen sig virkelig på, i det mindste så udgifterne i forbindelse med ejendommen dækkes. Udlejning er dog heller ikke omkostningsfri, tværtimod, udlejning slider og øger behovet for ekstra vedligeholdelse og fornyelse!

KLARGØRING af boligen

Man kan sjældent udleje sin feriebolig, som den er. Man må indrette og istandsætte boligen, så den fremstår tiltalende og indbydende, hvilket omfatter alt lige fra maling til mere gennemgribende arbejder som for eksempel indretning af separat toilet. Boligen skal udstyres med det nødvendige køkkenudstyr og hårde hvidevarer, der skal være service i tilstrækkeligt antal og i robust kvalitet, og der skal indrettes opbevaringsmuligheder. Man må ikke glemme at indrette et værelse eller et passende rum til opbevaring af egne effekter, som for eksempel værdifulde og skrøbelige genstande, som man holder særligt af.

UDLEJNING – Hvordan?

Man kan selvfølgelig selv stå for udlejningen af sin bolig. Det kræver dog, at man bor i nærheden og har tid til at tage imod lejerne, stå for aflevering, kontrol og afregning, og træde til i tilfælde af problemer. Men det er ikke altid muligt. Man kan også udleje gennem et udlejningsbureau eller en ejendomsmægler mod betaling af ca. 20 % af lejeindtægten. For at synliggøre og reklamere for sin bolig findes der adskillige udlejningssider på Internettet, fx abritel.fr, homelidays.com, vacances-location.net for blot at nævne nogle eksempler. Abritel tager for eksempel 99 euroer pr. måned eller 10 % af lejeindtægten pr. udlejning.

KONKURRENCE om lejerne

Konkurrencen på udlejningsmarkedet for ferieboliger er benhård. For optimere rentabiliteten er det derfor vigtigt, at boligen udbydes til den rigtige udlejningspris, og at boligen registreres hos kommunen som møbleret ferieudlejning (meublé de tourisme), hvilket giver tryghed for lejer og skattemæssige fordele for udlejer. Lige til sidst et godt råd: Tag kontakt til det lokale turistbureau!

———

KILDE: Inspireret af artiklen Rentabilser sa résidence secondaire af Laurence Barnier, udgivet i Logic-Immo.com af 05 maj – 02 juni 2015

Ferieboligudlejning Oprettet af Liselotte tor, juni 11, 2015 11:25:08