Vinsmagningskursus

VINSMAGNINGSKURSUS

Hent vores folder for flere oplysninger:
Vinsmagningskursus – om vinsmagningsteknik og -sprog

’Smag på Frankrig’ – og bliv en bedre vinkender!

Vinsmagningskurset 29. juni 2018 – Claude Chichon BIO vin og Patrick Leroyer, DK-France

På vinsmagningskurset den 29. juni 2018 deltog 15 vininteresserede.
Kurset tog udgangspunkt i franske biologiske/økologiske vine. Ud over blindsmagning af hvidvin fra Roussillon, blev følgende vine præsenteret: Rosé 2016 naturel fra Manuel Jorel, Mani 2014 BIO, AOC Côtes du Roussillon Village Latour fra Jean-Louis Tribouley og Syrah 2013, IGP Côtes Catalanes, ligeledes fra Jean-Louis Tribouley.


’Smag på Frankrig’ :  Lær at bedømme og sætte ord på vin!

Frankrig er som bekendt et af de store vinlande i verden, elsket af mange danskere og kendt fx for sine fine (og ofte dyre!) Châteaux fra Bordeaux og Crus fra Bourgogne. Men hvordan smager man  på vin? Hvilke ord kan man knytte til den?

Til dette kursus vil Patrick Leroyer – i samarbejde med et vinfirmaet Claude Chichon BIO vin – tage et par smagsprøver med og give dig en kort indføring i vinsmagningens teknik og anvendelsen af det specielle ordforråd, der knyttes til vin med henblik på at formulere professionelle vurderinger.

Sådan foregår det
Der vil blive nedsat en række smagspaneler, hvori du sammen med de øvrige smagsdommere i dit panel vil diskutere vinen og give den karakter. Til sidst vil alle bedømmelser kort blive gennemgået.

I forbindelse med smagningen vil Patrick Leroyer også berette om et spændende vinordbogsprojekt i samarbejde mellem Aarhus Universitet, Université de Bourgogne og den franske vinindustri i Bourgogne.

Projektet kaster lys over dansk og fransk erhvervs- og kommunikationskultur og kan subsidiært give inspiration til, hvordan din virksomhed ud fra kundevenlighedsprincippet kan opbygge sin egen business-ordbog og profilere sin faglige ekspertise internationalt.

Guide til vinsmagningsteknik og vinsmagningssprog

På kurset får du udleveret en lille Guide til vinsmagningsteknik og vinsmagningssprog, og med udgangspunkt i udvalgte franske biologiske/økologiske vine får du en indføring i den teknik og det sprog, de professionelle ønologer bruger til bedømmelse af vin, så du bliver en bedre vinkender!

Praktiske oplysninger – FOR VIRKSOMHEDER

Instruktør
Patrick Leroyer er ph.d., lektor i fransk virksomhedskommunikation på Aarhus Universitet, Institut for Business Communication, indfødt franskmand, forsker i ordbogsvidenskab,  medindehaver af virksomheden DK-France, Skanderborg

Tid, sted, antal deltagere
Tid: Efter aftale, fx tirsdag, onsdag eller torsdag kl. 16-19
Varighed: 3 timer
Min. deltagerantal: 15; maks. deltagerantal: Afhænger af stedet …

Pris pr. deltager
DKK 200,- + moms for selve kurset samt til dækning af udgifter til vine og afsluttende let traktement (brød og ost)…

Program udarbejdes til det aktuelle arrangement.
Som ekstra bonus får deltagerne en ”Smag på Frankrig” folder i form af en guide til professionel vinsmagningsteknik.

Vinsmagningskursus – FOR PRIVATE

Efter aftale eller på invitation – Kontakt og og forhør dig nærmere via kontaktformularen nedenfor.

Booking – Nærmere oplysninger

Kontakt os for flere detaljer og booking af kursus:

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked

Fransk erhvervskommunikation, franskkurser og sydfranske ferieboliger