ANMELDELSE

Château de Charmant: Fængslende fransk ferieidyl med charme

I smukke Sydvestfrankrig, i grænselandet mellem Poitou-Charentes og Limousin, og kun 2 timer med TGV-toget fra Paris, ligger Château de Charmant, med vid og smuk udsigt til det omkringliggende blide, svagt kuperede landskab. Slottet hed oprindeligt la Commanderaie, da det i middelalderen var en befæstet, tempelridderbolig for ordenens befalingsmænd. Som en del af El Camino, lå den som rasteplads på én af de mange pilgrimsruter, der fører til Compostella. Tempelridderkorset og Compostella-muslingeskallen hugget ind i de metertykke mure vidner i dag om denne stolte tid.

Ejerne har nænsomt restaureret slottet og lejer værelser ud. Hvert værelse er unikt indrettet og byder på en fortryllende kombination af ægte middelalderstil blandet med smagfuldt møblement og raffineret dekoration, og med fine badebekvemmeligheder. Vil man holde en lidt større sammenkomst, kan man også leje hele slottet, som kan tage imod op mod 16 overnattende gæster.

Et ophold på Château de Charmant kan absolut varmt anbefales. Jeg var der selv i 3 dage i påskedagene 2019 sammen med min kone, og vi fik på den alt for korte tid rig lejlighed til både at nyde slottets stilfulde, historiske atmosfære, den frodige natur i omegnen med de små uspolerede landsbyer, udsøgt gastronomi (man spiser rigtig godt på egnens restauranter!) og spændende dagudflugter til fx Angoulêmes, Cognac (med besøg på destillerierne) og Rochefort-sur-Mer ude ved Atlanterhavet. Vores værelse var ”la chambre aux anneaux” (ringernes værelse), hvor stærke, indmurede jernringe i stenvæggen beretter om en svunden tid, hvor rummet har fungeret som kachot for lænkede fanger …

Ejerne Christophe og Paul-Marie er yderst gæstfrie værter, og deres kærlighed til stedet smitter virkelig. Château de Charmant kan varmt anbefales som base for landlig ferie i denne del af Frankrig, der bestemt vinder ved nærmere bekendtskab. Et slotsophold er som balsam for sjælen og bringer ny energi med en udstrakt følelse af ro og harmoni og – behøver jeg at sige det – med utrolig megen charme!

Anmeldelse ved Yves Gérard, tidligere gæst på Château de Charmant i 2019

Fransk erhvervskommunikation, franskkurser og sydfranske ferieboliger