Danskerne er kræsne, også når det gælder kvalitet i franske ferieboliger

Jeg faldt forleden over en ældre artikel af Bent Højgaard Sørensen, bso@berlingske.dk fra 27. august 2004, med titlen ”Kræsne danskere foretrækker frisk mælk og økomælk”.

Artiklen fortæller, at i modsætning til forbrugerne i Spanien, Frankrig, Tyskland og Italien foretrækker 80 pct. af danskerne dagsfriske produkter. For ”danskerne er vænnet til, at mælk skal smage godt og er frisk” og er Europas mest kræsne mælkedrikkere. Skønt artiklen er 10 år gammel, er dens budskab stadig højaktuelt.

For denne kræsenhed begrænser sig ikke kun til mælk. I det hele taget er danskerne særdeles kvalitetsbevidste og udviser generelt en yderst kræsen adfærd, når der eksempelvis skal investeres i feriebolig i det sydfranske. Hvad enten det drejer sig om en feriebolig i den gamle eller den nye boligmasse, så går danskerne massivt efter kvalitet, og den pågældende bolig skal udvise konventionelt anerkendte tegn på kvalitet i skandinavisk forstand, på tværs af smag, for overhovedet at komme i betragtning!

Spændende stenhuse

I den gamle boligmasse kan man som dansker sagtens acceptere, at boligen skal renoveres og opfriskes, måske endda ombygges, med respekt for det oprindelige, selvfølgelig, for det er derfor, man har købt: bare det er et traditionelt stenhus, der åbenlyst er velbygget, i autentisk kvalitet og lever op til den drøm, der skal opfyldes af det, vi danskere opfatter som typisk fransk bolig. Så skal vi nok selv sørge for at tilføre gennemført skandinavisk topkvalitet og finish til fingerspidserne.

Lækkert nybyggeri

Men når det kommer til flot og utraditionelt nybyggeri, er der ingen pardon: her skal boligen skal være i orden (læs være høj nordisk kvalitet og finish). Franskmændenes byggeevner og sans for finish risikerer således at blive sat på en hård prøve. For er der noget, de fleste danskere har svært ved at acceptere i de franske boliger, så er det manglende finish, for billig eller ringe kvalitet, sjusk, ugennemførte og halvfærdige løsninger.

Dette kan meget vel være et udslag af den kulturforskel, der eksisterer mellem Nord- og Sydeuropa, idet der sydpå kan kan være en tendens til at at tage lidt lettere på detaljerne for i stedet koncentrere sig om de store linjer. Her drejer det sig til dels også om, at man som dansker accepterer og respekterer, at man befinder sig i en anden kultur, en kultur, som man jo netop i og med man investerer i feriebolig, udtrykker ønske om at blive en del af!

Men selvfølgelig skal boligen være i orden og leve op til krav og løfter. Det vil også en franskmand sige!

Middelhavsferieboliger med fødderne i vandet – to eksempler
I det følgende præsenterer jeg to eksempler på nybyggeri og eklatant flot fransk ekstravagance i form af utraditionelle middelhavsferieboliger i luksuriøse ferieboligcentre, Nakâra og Origin.

To eksempler, som for mig at se har en umiddelbar standard og beliggenhed, der kunne falde i danskernes smag – danskere, som ikke går efter den traditionelle ældre boligmasse, men det nye, måske mere udlejningsvenlige byggeri, ved byen og stranden, solen og seværdighederne:

Origin

Origin, ved Le Barcarès (nær Perpignan, dep. les Pyrénées-orientales) (lev. okt. 2014)

Nakara

Nakâra, ved Cap d’Agde (nær Montpellier, departementet l’Hérault) (lev. april 2014)

—————————–
KOMMENDE BLOGINDLÆG: Om fordele ved at vælge feriebolig i fx disse to Middelhavsferieboligcentre – der er stadig enkelte ferieboliger til salg! Interesseret? Kontakt dk-france@dk-france.dk